Last of us

Vuonna 2013 julkaistiin The Last of Us -videopeli, joka saavutti samantien suursuosion. Peli on toimintaseikkailu- ja selviytymiskauhupeli ja se julkaistiin alunperin Playstation 3:lle. Kyseessä on post-apokalyptinen peli, jossa loiseliö aiheutti tartunta-aallon, johtaen lopulta niinsanottuun maailmanloppuun.

Tällaisen teeman pelit ja elokuvat ovat kiinnostaneet ja kiinnostavatkin edelleen suurta yleisöä emmekä ihmettele, miksi kyseisestä pelistä ylipäätään alettiin tekemään televisiosarjaa. Moni on kokenut tämän maineikkaan pelin myötä huikean paljon jännittäviä pelihetkiä ja on hienoa, että sama tunnelma on saatu tuotua myös heille, jotka eivät pidä pelaamisesta.

Tällä sivulla vertailemme keskenään The Last of Us -peliä sekä siihen perustuvaa HBO-televisiosarjaa. Jos olet pelannut peliä, tiedät jo mistä on kyse. Jos taas kyseinen peli ei ole vielä tullut tutuksi, mutta olet kuullut sarjasta, lue alta millaisesta pelistä oikein on kyse.

Peli

Pelissä ohjataan Joel-nimistä hahmoa ja pyrkimyksenä on saada vietyä teini-ikäinen Ellie Tulikärpästen luokse. Nämä Tulikärpäset ovat kapinallisia. Pelin aikana hahmot kohtaavat erilaisia haasteita, joista on tottakai ideana selviytyä. Peli ei jännittävyydeltään ja raakuudeltaan sovi perheen pienimmille. Lisäksi pelissä on ahdistavia tilanteita. Pelin ikäraja onkin 18 vuotta.

Koska peli sijoittuu maailmanlopun jälkeiseen maailmaan, voidaan odottaakin vihollisten olevan tartunnan saaneita ihmisiä. Myös muut, terveet ihmiset ovat uhkana. Pelissä on toisinaan mahdollista taistella vihollisia vastaan, mutta tietyissä tilanteissa voi päästä eteenpäin vaihtoehtoisesti hiipimällä.

The Last of Us -peli on kaikkien aikojen palkituin videopeli sen saavuttamilla yli 200 palkinnollaan. Peli on palkittu niin sen käsikirjoituksesta, tasojen suunnittelusta, ääninäyttelyistä sekä sävellyksestä. Peli on saanut myös paljon kehuja sen hahmojen kehityksestä, joka tekee pelaamisesta entistä mielenkiintoisempaa.

The Last of Us on monesta pelistä poikkeava ja peliä kokeilleet varmasti ovat nopeasti huomanneet, miksi se on niin suosittu. Maailmalla suositaan pelejä laidasta laitaan ja tällaiset jännittävät pelit ovat kärkisijoilla, kun mietitään suosituimpia pelejä. Mitään tekemistähän näillä ei ole uhkapeleillä. Voitkin halutessasi kurkata parhaimmat kasinopelit täältä.

Sarja

The Last of Us -peliin pohjautuvaa televisiosarjaa alettiin kuvata vuonna 2021. Sarja sijoittuu pelin lailla postapokalyptiseen maailmaan, jossa pääosissa seikkailevat Joel Miller ja Ellie. Sarja sai ensiesityksensä HBO:n suoratoistopalvelussa tammikuussa 2023.

Sarjan ensimmäinen tuotantokausi käsittää yhdeksän jaksoa. Nämä jaksot pohjautuvat pelin sekä sen Left Behind -nimisen lisäosan tapahtumiin. Niinpä sarjassa nähdään paljon kohtauksia, jotka ovat varmasti tuttuja pelin pelaajille.

Vaikka sarjassa noudatetaankin melko tarkasti pelin sekä sen lisäosan juonta, on siihen kirjoitettu muutamia sivujuonia. Niinpä pelin pelaajillekin on luvassa joitakin yllätyksiä.

The Last of Us -sarja sai samantien hyvän vastaanoton ja vain vähän kritiikkiä. Sarja on saanut kiitosta niin sen näyttelijöistä kuin heidän maskeerauksestakin.

Kumpi sopii kenellekin?

The Last of Usin teema jakaa varmasti mielipiteitä, joten se sopii varmasti tietylle käyttäjäkunnalle. Mutta kumman itse valitsisit, pelin vaiko televisiosarjan?

Pelissä pääsee itse vaikuttamaan tapahtumien kulkuun ja tekemään valintoja. Niinpä peli on näistä kahdesta se vuorovaikutteisempi vaihtoehto. Pelin tehtävät antavat aivoille tekemistä ja aika kulkee varmasti rattoisasti pelin parissa. Jos muistat menneiden vuosien GTA-pelit, oli niiden suosio samaa luokkaa. Odotammekin innolla GTA 6 -julkaisua.

GTA 6

Sarjan myötä pääsee nauttimaan samasta teemasta ilman omaa panostusta. Televisiosarjaa voi katsella vaikka herkkujen kera eikä omia valintoja tarvitse tehdä. Tämä tietysti sopii osalle yleisöstä mitä parhaiten. Lisäksi sarjassa on peliä enemmän eri henkilöiden omia kamppailuja.

The Last of Us on jo idealtaan sen verran mielenkiintoinen, että kyseisestä aiheesta kiinnostuneet haluavat varmasti kurkata, millaisesta sarjasta oikein on kyse. On paljon kauhun ystäviä, jotka eivät niin välitä pelien pelaamisesta. Tällöin tarinan pariin pääsee avaamalla HBO:n ja käynnistämällä sarjan.

Jos taas kaipaat intensiivisempää kokemusta ja pidät haasteista, peli voisi sopia paremmin. Toisaalta mikä estää sekä pelaamasta peliä että katsomasta sarjaa? Moni peliä pelaava katsookin mielellään sarjaa, joka täydentää kokemusta hienosti. Kun valitset vain yhden sijaan molemmat, pääset jännittämään The Last of Usin tarinasta niin monipuolisesti kuin mahdollista.