GTA 6
Kuvalähde: Rockstar Games

Mikä on GTA 6? Kyseessä on Grand Theft Auto -pelisarjan seuraava osa, jonka julkaisupäivää ei ole vielä ilmoitettu. Julkaisupäivästä ei ole tietoa, mutta emme usko näkevämme sitä vielä hetkeen. Ei myöskään ole tiedossa, mille alustoille GTA 6 julkaistaan, mutta odotamme pelin saapuvan ainakin PS5:lle, Xbox Series X:lle ja PC:lle.

Spekulointia ja arvailuja

Grand Theft Auto 6 -pelille ei ole tällä hetkellä annettu vielä virallista julkaisupäivää. Mutta useiden mallien ja vuotojen perusteella spekulaatiot voidaan rajata yhteen julkaisupäivään tai ainakin kuukauteen.

Tämä täsmäisi aikaisempaan huhuun, jonka mukaan vahva vaihtoehto julkaisulle on saatu julkaisija Take-Two Interactiven markkinointibudjetista.  Take-Twon julkaisemassa raportista käy ilmi yhtiön seuraavan viiden vuoden taloussuunnitelma ja sen odotetaan käyttävän 89 miljoonaa dollaria markkinointiin huhtikuun 2023 ja maaliskuun 2024 välisenä aikana. Kyseinen jakso on lähes puolet enemmän kuin yritys on käyttänyt vastaavan ajanjakson markkinointiin on muina vuosina.

Analysoijat odottavat kasvun johtuvan GTA 6:n alustavasta julkaisuikkunasta. Yhtiön aiemmat markkinabudjetit ovat ennustaneet oikein muita Take-Two Interactiven suurpelien julkaisuja, kuten vaikkapa Red Dead Redemption 2 kohdalla.

Maaginen julkaisupäivä

GTA Vice Cityn julkaisun jälkeen jokaisen GTA-nimikkeen julkaisu on osunut aina tiistaille. Ei varmaankaan liene mitään syytä rikkoa mallia myös GTA 6:n kanssa. Lisäksi on spekuloitu, että uusimman GTA-pelin oletetaan perustuvan GTA Vice Cityyn. Joten voidaan ehkä veikata että GTA 6 julkaisupäivä olisi 29. lokakuuta 2024.

Tämä päivämäärä osuu tiistaille ja on myös GTA Vice Cityn 22. vuosipäivä. Lisäksi se pysyy myös kaikkien seuraavan GTA-pelin ympärillä tapahtuvien merkittävien vuotojen oletetussa julkaisuaikajanassa. Mutta jälleen kerran, tämä on vain spekulaatiota.

Joka vuosi GTA-yhteisö jatkaa liittoutumista odottaen mahdollista otsikkoilmoitusta. Rockstar Games on kuitenkin perinteisesti pitänyt aina kaiken visusti salaisuuden verhon takana pitkän aikaa, mukaan lukien GTA 6 julkaisupäivän.

Pelin toimintaympäristö

Emme tiedä vieläkään, mihin peli sijoittuu. Mutta kaikki internetissä liikkuva tieto viittaisi valtavan johonkin suureen pelimaailmaan. Kyseessä ei ehkä ole valtava kaupunki, vaan kenties kokonainen valtio.

Huhut viittaavat vahvasti siihen suuntaan, että GTA 6 sijoittuisi Vice Cityyn. Pelialueen väitetään olevan laaja, ja siinä olevan enemmän sisätiloja kuin yhdessäkään aikaisemmassa Grand Theft Autossa. Kartta ei pysy myöskään staattisena, vaan GTA 6 päivittyy koko ajan uusilla kaupungeilla ja sisätiloilla julkaisun jälkeen. Pelin kehittäjille on tarkoitus antaa enemmän aikaa luoda ja laajentaa pelin valtavaa karttaa eli peliin tuodaan uutta sisältöä julkaisun jälkeen. Spekuloinnin mukaan Rockstar suunnitteleekin julkaisevansa uusia tehtäviä ja kaupunkeja säännöllisesti, jolloin pelaajilla olisi koko ajan uutta tutkittavaa ja pelattavaa.

GTA 6 mahdolliset ominaisuudet

https://www.youtube.com/watch?v=nf0i5Rg9dOM

Arvailujen ja spekulointien mukaan Grand Theft Auto 6:n taisteluihin ja pelaamiseen on ilmeisesti tuotu mukaan paljon uusia ominaisuuksia. Tässä on joitakin niistä:

  • Voit kuljettaa ruumiita ja laittaa ne tavaratilaan. Poliisi saattaa joskus etsiä ajoneuvoasi ja mikäli he löytävät ruumiin, saat välittömästi etsintätason
  • Huijausten puuttuminen ja pelaajilla on vähemmän elämiä kuin pelin aiemmissa versioissa. Tavoitteena on realistisempi lähestymistapa
  • Voit nyt hypätä alas rakennuksia, kallioilta ja ulos lentävästä helikopterista
  • Lisääntynyt rikollisuus yöaikaan
  • NPC:t saattavat huomata, että seuraat heitä, ja joskus he soittavat poliisille ilmoituksen sinusta tai menevät itse suoraan poliisiasemalle
  • Vaatteet voivat vaikuttaa liikkumiseen
  • Jos pelaaja putoaa rakennuksen reunalta, on mahdollista, että hän voi roikkua kiinni reunassa ja vetää itsensä ylös
  • Saatavilla on sähkö- ja itseajavia autoja
  • Jos poliisi näkee ylinopeuden, hän myöntää sinulle yhden tähden etsintätason. Jos päätät keskeyttää, saat sakot

Kukaan ei ole kuitenkaan kyennyt täysin kumoamaan näitä vuotoja tai todistamaan niiden olevan totta. On hienoa kuulla GTA 6 pelin suhteen olevan paljon uusia ideoita. Toivotaan että niille saadaan pian vahvistuksia. 

Milloin näemme pelin trailerin?

Rockstar Games ei valitettavasti julkaissut traileria GTA 6:sta samalla kun peli julkistettiin. Sitä odotellessa voi pelaamisintoaan lievittää esimerkiksi selaamalla sopivaa pelipaikkaa täällä: https://www.luotettavat-nettikasinot.com/.

Ilmoituksen perusteella studio näyttäisi muuttaneen julkistussuunnitelmaansa. Sen sijaan pelin kehityksestä ilmoitettiin foorumeilla julkaistussa viestissä, jonka perusteella on vaikea arvioida mitään trailerin aikataulusta. Mutta kun GTA 6 traileri julkaistaan, huomaat uutisen varmasti. Grand Theft Auto 6 julkaistaan mitä luultavimmin näille pelialustoille: Xbox Series X, Play Station 5 sekä PC.