Pikachu

Pokémon on yksi maailman suosituimmista brändeistä, josta on tehty pelejä, tv-sarjoja ja elokuvia. Pokémon-televisiosarjan ensimmäinen jakso esitettiin alunperin huhtikuussa 1997, jolloin sen suosio räjähti. Moni tunteekin Pokémonin nimenomaan tv-sarjasta. Myös Pokémon-elokuvia on tehty useita.

Pokémonista on tehty myös useita pelejä. Näistä ensimmäinen julkaistiin vuonna 1996. Tämän jälkeen pelien suosio on senkuin vain kasvanut ja nykyään varmasti jokainen tuntee Pokemonit vähintäänkin nimeltä. Nekin, jotka eivät ole koskaan Pokemon-pelejä pelanneet, tietävät varmasti Pokemonit. Myös he, joiden viihteen tuovat erilaiset rahapelit, joita muuten Nopeat-kasinot.org -nettisivu esittelee.

Pokemon-pelisarjaan on kehitetty erittäin runsaasti erilaisia pelejä ja niitä pääseekin pelaamaan eri pelikonsoleilla, tietokoneilla sekä mobiililaitteilla. Mobiilipelaaminen on nykypäivää ja koska sellainen löytyy lähes jokaiselta, on lähes jokaisella siis mahdollisuus pelata kyseisiä pelejä milloin ja missä haluaa. Pokemon on siis brändi, joka ulottuu kaikkialle. Lue eteenpäin, jos haluat tietää, millaisia Pokemon-sovelluksia on saatavilla.

Ensimmäiset Pokemon-pelit

Ensimmäiset Pokemon-pelit, Pokemon Red ja Blue, julkaistiin vuonna 1996 Game Boy -käsikonsolille. Tämä oli alku sille, millaista suosio tulisi myöhemmin olemaan. Näiden jälkeen oli vuorossa erikoisversio Yellow, joka perustui piirrossarjaan. Tämän jälkeen julkaistiin Gold ja Silver sekä näiden erikoisversio Crystal.

Jo ensimmäinen Pokemon peli on idealtaan sama kuin saman sarjan pelit muutenkin. Peleissä ohjataan Pokemoneiden kouluttajaa ja siinä pääsee keräilemään ja kouluttamaan eri Pokemoneita. Peleissä on ollut aina jonkinlainen vihollisryhmä, joka on ollut tarkoitus päihittää pelaamisen lomassa.

Hauskana faktana Pokemoneita oli alunperin 150, mutta vuosien saatossa niitä on lisätty ja nykyään niitä onkin jo yli 1000, yhteensä yhdeksässä eri sukupolvessa. Pokemonit jaetaan eri tyyppeihin, joita ovat mm. tuli, vesi, maa, ruoho ja sähkö. Esimerkiksi kaikkien rakastama Pikachu kuuluu sähkötyypin Pokemoneihin.

Pokemon-pelit mobiilissa

Vaikka sarjan pelejä onkin pelattu paljon pelikonsoleilla, ne ovat suosittuja myös mobiilissa. Seuraavaksi esittelemme lyhyesti muutamia mobiilipelejä, joista osa saattavatkin olla jo tuttuja joillekin.

Pokemon-pelejä pääsee pelaamaan myös mobiilissa. Näistä tunnetuin ja suosituin on Pokémon GO, joka pistää pelaajansa liikkeelle. Tarkoituksena on löytää pelaajan ympäristössä mahdollisesti piilevät Pokemonit. Peli yhdistää reaalimaailman ja virtuaalisen maailman omalla ainutlaatuisella tavallaan.

Pokemon TV on mobiilisovellus, jonka käyttäjät pääsevät katsomaan TV-ohjelman jaksoja ja muuta sisältöä aiheesta. Sovelluksen kautta pääsee katsomaan laajaa valikoimaa jaksoja, veloituksetta. Ohjelmakirjastoa päivitetään säännöllisesti.

Pokemon Trading Card Live -sovellus on verkkoversio Pokemon Trading Card Game -keräilykorttipelistä. Pääset kirjautumaan sovellukseen, kun olet ensin luonut tilin Pokemon-kouluttajien kerhoon. Sovelluksen kautta pääset mm. osallistumaan TCG-taisteluihin ja näin saat mahdollisuuksia erilaisiin palkintoihin.

Pokemon Unite on joukkuetaistelupeli, jossa pääset pelaamaan yhteistyössä muiden pelaajien kanssa. Pelissä on tarkoituksena voittaa villit Pokemonit ja tottakai kehittää omaasi. Pelissä pääsee taistelemaan myös vastustajiesi Pokemoneita vastaan. Pelissä pääsee kokeilemaan erilaisia strategioita.

Pokemon Home on palvelu, johon voit tallettaa oman Pokemon-kokoelmasi. Pääset selaamaan omaa kokoelmaasi. Sovelluksen kautta onnistuu myös Pokemoneiden vaihto muiden kouluttajien kanssa.

Pokemon Cafe Mix on peli, jossa pääset luomaan ruokia ja juomia. Näitä taas tarjoillaan omassa kahvilassasi. Pelissä pääset suorittamaan erilaisia tehtäviä ja pulmia. Voit kehittää omaa kahvilaasi, keräten uusia reseptejä.

Pokemon Smile rohkaisee lapsia pesemään hampaitaan. Kyseessä on sovellus, joka käyttää hyödyksi älykästä kameratoimintoa. Sovellusta käyttäessään lapset pääsevät pelastamaan Pokemoneita bakteereilta, pesemällä hampaitaan. 

Pokemon Trading Card Game Card Dex mahdollistaa oman TCG-kokoelman kirjanpidon. Pääset selaamaan kaikkia niitä kortteja, jotka on julkaistu Pokemon TCG: Sun & Moon -sarjan lanseerauksen ajankohdan jälkeen.

Kyse paljon muustakin kuin vain ajanvietteestä

Arki

Pokemon on muodostunut tärkeäksi osaksi populaarikulttuuria ja monelle pelkkä Pikachu on tuttu vaikkei olisi koskaan katsonutkaan televisiosarjaa, nähnyt elokuvia tai keräillyt kortteja. Pokemon näkyy ympäri maailman eri kauppojen hyllyillä niin leluissa, vaatteissa, sisustusesineissä kuin astioissakin. Pokemon on brändi, jota on käytetty lähes millaisissa tuotteissa vain.

Pokemon-korttien keräilyssä tai sarjan pelien pelaamisessa on kyse yhteenkuuluvuudesta. Fanit jopa tapaavat toisiaan erilaisissa tapaamisissa tai tapahtumissa. Maailmalla järjestetään jopa mestaruuskilpailuita. Pokemon-fanit muodostavat laajan ja vankan fanikunnan eli Pokemon-pelisarjan peleille on varmasti kysyntää jatkossakin.